Släktarkivet fyller 5 år!

Släktarkivet fyllde 5 år nu i januari. Det har jag firat genom att förnya och förenkla hemsidans utseende!

Ni kanske har märkt att det har hänt en del saker med släktarkivets utseende på sistone. Från början när min syster och jag sjösatte hemsidan d. 20 januari 2014 så var det tanken att göra folk nyfikna och inspirera våra släktingar att fortsätta läsa och gå på upptäckt i historien genom att följa länkarna. Vi tyckte att det var roligt om man kunde hitta nya berättelser varje gång. Nu har det emellertid kommit så mycket information om alla delar av familjen, om försläkterna osv., så risken hade blivit stor att man helt enkelt drunknade i mängderna och inte lyckades hitta det man egentligen sökte. Därför har jag förenklat startsidan så man kan välja mellan sex olika ingångar eller teman: Släktkrönikan, livsödesbeskrivningarna, tidslinjen, försläkterna, släktträden och ’har du varit där?’. På så sätt blir det mycket enklare att hitta ett vettigt ställe att börja läsandet.

Tack för alla bidrag!

Varmt tack till alla som har skickat in material och information under året som gått. Jag har inte hunnit med att lägga upp allt på hemsidan än, men jag jobbar på saken… Jag har fått feedback från Sverige, Danmark, England och för första gången från amerikanska delen av släkten. Under året har jag upptäckt flera nya amerikanska grenar (bl.a. Ahlforth-grenen) och rett ut väldigt spännande pionjärhistorier.

Medarbetaren Albin Ahlströms tal til direktör John Alfort i samband med ett jubileum på Alfort & Cronholm på 1930-talet. Vänligen inskickat av barnbarnet Margareta Persson.

Tack för senast!

Återigen hade vi en underbar släktträff i Blåvik och Torpa nu i juli. Det var väldigt trevligt! Vi hade visning i Torpa kyrka och prästgård och på Liljeholmen och Hårdaholmen, lunch på Stebbarps gårdscafé och på eftermiddagen fika och sedan kvällsföreläsning i Blåviks kyrka.

Tack till alla underbara människor som var där för det stora intresset och stödet kring projektet! Särskilt vill jag tacka Catharina Fahnehielm, Per Nisser och familjen på Boarp som öppnade dörrarna för Margareta och mig och visade oss Sven Johan Bergman och Anna Maria Ahlforts rum som har bevarats i originalskick med de ursprungliga arseniktapeten och allt – helt fantastiskt!

Margareta och jag planerar just nu hur vi ska arrangera 2019 års släktträff. Kom gärna med önskemål! Alla är välkomna på träffarna.

Esben


Minnen ur gästboken

”Vilken vacker hemsida.”

”Detta är vad man som släktforskare längtar efter att få hitta.”

”Din hemsida/släktsida  är den bästa jag sett av alla – mycket lättnavigerad och intressant, full av så trevliga detaljer.”

”Vill tacka hjärtligt för allt som skrivits. Jag är imponerad hur släktforskning fått med så mycket av det som är värdefullt för framtiden. Stort Tack.”

”Din släktsida är fascinerande och inspirerande! Saklig, djuplodande och lättnavigerad.”

”Du har verkligen lyckats göra din sida intressant. Till och med mina stackars arma fattiglappar har blivit intressanta att läsa om.”

”Först måste jag tacka för er fantastiska hemsida – vilket otroligt fint arbete ni har gjort.”

”Jag har tagit mig friheten att läsa om familjen Alfort. Med mycket stort intresse!”

”Vad kul att få läsa och ta del av allt ni skrivit!!”

”Sånt här är intressant”

”Jag blev så glad när jag hittade er sida och kunde läsa om pappas bakgrund. ”

”Tack för en fin sida med mycket spännande information.”

”Hej, halkade in på er fantastiskt fina hemsida”

”Jag har förgäves försökt hitta karaktärens historiska förebild, och har nu hamnat på din intressanta sida.”

”Jag har precis börjat släktforska och blev överlycklig när jag hittade hit.”

”Intressant att läsa om det jag har hört berättas under min uppväxt.”

”Spännande att läsa om Arvid och vad han var med om som barn.”

”Karin hade ett väldigt bra minne och har berättat så mycket och det är fantastiskt att nu få se det på pränt.”

”Jag måste säga att det är en mycket intressant forskarsida ni har, otroligt mycket arbete ni lagt ner där.”

”Blev så himla glad när jag öppnade Alforts Släktarkiv och såg att du har lagt in så mycket om släktgrenen. Så roligt att läsa när det blir en berättelse.”

”Oj, vilken fin sida ni har !”

”Fantastiskt intressant och överskådligt.”

”Ett jättestort tack för det fina arbete du gör”

”Du skall ha stort tack och erkännande för det stora arbete du nedlagt.”

”Det är fantastisk kul att du och Sara lägger ner tid och energi på denna sida.”

”Jag har varit inne och tittat på de nya uppdateringar du gjort och den text du fick från mig som du vävt in bra. Det ser jättefint ut. Du gör verkligen ett fint arbete.”

”Tack för en mycket bra och intressant släktsida.”

”This is a fascinating site, congratulations on all your work so far.”

”I would love to see what other information you have, and if I can assist to fill in the gaps for this branch of the family.”

”Roligt att ni arbetat fram en sådan informativ webbsida om gården.”

”Det var mycket trevligt att träffa dig, när jag besöker Danmark nästa gång tar jag med mig böckerna som du ska få.”

”Tack än en gång för att du är så vänlig och delar med dig av din fantastiska släktforskning. Alltid något nytt och intressant att läsa om Alfortsläkten.  Vilket fantastisk arbete du gör. ??”

”Alltid spännande att titta vad som händer med familjen Alfort.”

”Tack för en trevlig föreläsning, det var mycket intressant!”

”Tack för allt arbete du har lagt ned för att dokumentera släkten.”

”Viken fin sajt du gjort för din släkt!”

”This is a fascinating site, congratulations on all your work so far.”

”Tack för en fantastisk dag i Torpa med omnejd jag kommer gärna på fler träffar framöver.”

”Vilken trevlig läsning om vår historia vi nu fått ta del av tack vare dig. Såg på bilderna att du varit här i somras, vore trevligt att få kontakt.”

”Tack för en trevlig släktträff i strålande väder. Jag vill gärna komma om det blir en ny träff.”


Hjälpa till

För att sidan ska kunna fortsätta utvecklas och bli en ännu större källa till glädje och fascination för alla våra släktingar, är ett varmt önskemål från mig fortfarande att alla ni som har historier att berätta, eller har bilder eller annat material hemma skickar in material till arkivet (scannade kopior går förstås bra om ni vill behålla originalen!). Många har redan gjort detta, men det finns ju så mycket mer därute som vi alla skulle kunna glädjas åt tillsammans. Tanken är att detta ska vara ett gemensamt arkiv för berättelser och bild- och ljudmaterial m.m. för alla som intresserar sig för släkten. Och om vi delar med oss till andra, så kan man ju hoppas att de delar med sig till oss. Skriv en kommentar härnedan eller lämna ett meddelande på sidan Hjälpa till, så skickar jag ett mejl tillbaka för ytterligare information. Om man vill att materialet ska skyddas med lösenord, så talar man helt enkelt om det för mig. Och du som är släkt kan kontakta mig för att få lösenord.


För den som är ny i arkivet finns det lästips på sidan Välkommen, och under menypunkten Rekommenderat.

Ha roligt i arkivet!


Tidigare års jubileumsinlägg

icon-check  10-02-2019