Familjen Alforts släktarkiv fyller 1 år i dag!

Kaprifollilja

Den 20. januari 2014 sjösatte min syster och jag tillsammans en ny hemsida. Tanken var att skapa en plats där alla släktingar kunde läsa berättelser ur min släktforskning och som kunde hjälpa oss att få en gemensam förståelse av vår släkts ursprung och historia, liksom företagets historia så småningom skulle beskrivas. Sedan dess har – av en slump – exakt 365 inlägg publicerats, en siffra som ständigt växer.

Det har varit ett oerhört spännande år för mig, dels för att jag har fått återuppleva alla gripande historier från släktens förtid, men inte minst tack vare alla avlägsna och lite närmre släktingar som har hört av sig och inspirerat mig i arbetet.

Dessutom har projektet varit en del av en större och mer påtaglig process i den verkliga världen – vi i D1b-grenen: Alfort i Stockholm håller just nu på att återupptäcka oss själva som familj och lära känna varandra ännu bättre. Trotts att tiden har spridit oss över stora delar av jordklotet, har vi förvånansvärt mycket gemensamt. Alla är vi ju barnbarnsbarn till John Alfort och Märta Cronholm som grundade familjeföretaget, och vi har tydligen ärvt ganska många värderingar och personlighetsdrag från dem. Uppbyggandet av en gemensam historieberättelse är en viktig del av detta större projekt som redan har varit oerhört givande för många av oss och givit oss ”ny” familj som vi knappt kände till.

Jag försöker ständigt förbättra gamla inlägg och göra dem mer läsvärda, både vad gäller innehåll och utseende. Nyligen har jag lagt till bildspel på många av sidorna, där relevanta bilder ur arkivet visas i slumpvis ordning. Det är bara att njuta!

Ett varmt önskemål från mig är att alla ni som har bilder eller historier eller annat material skickar in det till arkivet. Tanken är att detta ska vara ett gemensamt arkiv för berättelser och bild- och ljudmaterial m.m., för alla som intresserar sig för släkten. Och om vi delar med oss till andra, så kan man ju hoppas att de delar med sig till oss. Skriv en kommentar härnedan eller lämna ett meddelande på sidan Hjälpa till, så skickar jag ett mejl tillbaka för ytterligare information. Om man vill att materialet ska skyddas med lösenord, så talar man helt enkelt om det för mig. Och du som är släkt kan kontakta mig för att få lösenord.

För den som är ny i arkivet finns det lästips på sidan Välkommen, och under menypunkten Rekommenderat. Ha roligt i arkivet!

Esben

  20-01-2015