Släktarkivet fyller 4 år!

Släktarkivet har nyss fyllt 4 år, och det firar vi med att snygga upp hemsidan lite extra…

Den 20. januari 2014 sjösatte min syster och jag tillsammans en ny hemsida. Tanken var att skapa en plats där alla släktingar skulle kunna läsa berättelser ur min släktforskning och samtidigt försöka skapa ett gemenskap kring vår släkthistoria, liksom familjeföretagets historia så småningom skulle beskrivas. Sedan dess har arkivet bara vuxit och börjar nu verkligen användas av många. Just nu finns det 518 inlägg och 2862 bilder och ljudinspelningar att njuta av!


Vilket år!

Det har varit fullt upp under senaste året. Jag har fått in så mycket nytt material att jag inte har hunnit bearbeta allt, men jag jobbar på!

Kulmen på året var för min del mitt besök i släktens ursprungliga hemtrakter runt Sommen i Östergötland dit jag hade blivit bjuden för att hålla ett föredrag i Blåviks Kyrka. Den som arrangerade föredraget var Margareta Sigblad, som jag lärt känna därför att hon hade läst om släkten här i släktarkivet och fascinerats av berättelserna. Ett drygt 120-tal släktintresserade kom dit för att lära sig om de första generationerna i Torpa och omnejd, och ett 60-tal följde med till Liljeholmen där vi togs väl emot och fick se det underbara gamla säteriet.

Jag vill passa på att tacka familjen Nisser på Liljeholmen för att vi fick komma dit, och för den fina visningen! Och så vill jag förstås även tacka Margareta och Bengt Olof för några helt underbara dagar tillsammans i vårt gemensamma förflutna!

Alla i trakten var så gästfria och glada, till och med när vi kom oanmälda förbi gamla släktgårdar och blev bjudna på kaffe… Det var verkligen en fröjd att få uppleva – och Margareta och jag kommer självklart att anordna liknande evenemang framöver!


Hjälpa till

För att sidan ska kunna fortsätta utvecklas och bli en ännu större källa till glädje och fascination för alla våra släktingar, är ett varmt önskemål från mig fortfarande att alla ni som har historier att berätta, eller har bilder eller annat material hemma skickar in material till arkivet (scannade kopior går förstås bra om ni vill behålla originalen!). Många har redan gjort detta, men det finns ju så mycket mer därute som vi alla skulle kunna glädjas åt tillsammans. Tanken är att detta ska vara ett gemensamt arkiv för berättelser och bild- och ljudmaterial m.m. för alla som intresserar sig för släkten. Och om vi delar med oss till andra, så kan man ju hoppas att de delar med sig till oss. Skriv en kommentar härnedan eller lämna ett meddelande på sidan Hjälpa till, så skickar jag ett mejl tillbaka för ytterligare information. Om man vill att materialet ska skyddas med lösenord, så talar man helt enkelt om det för mig. Och du som är släkt kan kontakta mig för att få lösenord.

För den som är ny i arkivet finns det lästips på sidan Välkommen, och under menypunkten Rekommenderat.

Ha roligt i arkivet!

Esben

Kaprifollilja

Minnen ur gästboken

”Vilken vacker hemsida.”

”Detta är vad man som släktforskare längtar efter att få hitta.”

”Din hemsida/släktsida  är den bästa jag sett av alla – mycket lättnavigerad och intressant, full av så trevliga detaljer.”

”Vill tacka hjärtligt för allt som skrivits. Jag är imponerad hur släktforskning fått med så mycket av det som är värdefullt för framtiden. Stort Tack.”

”Din släktsida är fascinerande och inspirerande! Saklig, djuplodande och lättnavigerad.”

”Du har verkligen lyckats göra din sida intressant. Till och med mina stackars arma fattiglappar har blivit intressanta att läsa om.”

”Först måste jag tacka för er fantastiska hemsida – vilket otroligt fint arbete ni har gjort.”

”Jag har tagit mig friheten att läsa om familjen Alfort. Med mycket stort intresse!”

”Vad kul att få läsa och ta del av allt ni skrivit!!”

”Sånt här är intressant”

”Jag blev så glad när jag hittade er sida och kunde läsa om pappas bakgrund. ”

”Tack för en fin sida med mycket spännande information.”

”Hej, halkade in på er fantastiskt fina hemsida”

”Jag har förgäves försökt hitta karaktärens historiska förebild, och har nu hamnat på din intressanta sida.”

”Jag har precis börjat släktforska och blev överlycklig när jag hittade hit.”

”Intressant att läsa om det jag har hört berättas under min uppväxt.”

”Spännande att läsa om Arvid och vad han var med om som barn.”

”Karin hade ett väldigt bra minne och har berättat så mycket och det är fantastiskt att nu få se det på pränt.”

”Jag måste säga att det är en mycket intressant forskarsida ni har, otroligt mycket arbete ni lagt ner där.”

”Blev så himla glad när jag öppnade Alforts Släktarkiv och såg att du har lagt in så mycket om släktgrenen. Så roligt att läsa när det blir en berättelse.”

”Oj, vilken fin sida ni har !”

”Fantastiskt intressant och överskådligt.”

”Ett jättestort tack för det fina arbete du gör”

”Du skall ha stort tack och erkännande för det stora arbete du nedlagt.”

”Det är fantastisk kul att du och Sara lägger ner tid och energi på denna sida.”

”Jag har varit inne och tittat på de nya uppdateringar du gjort och den text du fick från mig som du vävt in bra. Det ser jättefint ut. Du gör verkligen ett fint arbete.”

”Tack för en mycket bra och intressant släktsida.”

”This is a fascinating site, congratulations on all your work so far.”

”I would love to see what other information you have, and if I can assist to fill in the gaps for this branch of the family.”

”Roligt att ni arbetat fram en sådan informativ webbsida om gården.”

”Det var mycket trevligt att träffa dig, när jag besöker Danmark nästa gång tar jag med mig böckerna som du ska få.”

”Tack än en gång för att du är så vänlig och delar med dig av din fantastiska släktforskning. Alltid något nytt och intressant att läsa om Alfortsläkten.  Vilket fantastisk arbete du gör. ??”

”Alltid spännande att titta vad som händer med familjen Alfort.”

”Tack för en trevlig föreläsning, det var mycket intressant!”

”Tack för allt arbete du har lagt ned för att dokumentera släkten.”


Tidigare års jubileumsinlägg

icon-check  28-02-2018