Släktträffen i Blåvik 2017

Tack för en underbar vecka i vackra Blåvik och omnejd! Det har varit helt fantastisk att få träffa alla människor och se alla spännande platser runt Sommen.

Föreläsning i Blåviks kyrka.

Ett drygt hundratal släktingar och släktforskare tog vägen förbi Blåviks kyrka för att höra föreläsningen om Alfortsläkten i Blåvik d. 12 juli, och många av dem var även med på visningen på fantastiska Liljeholmens Säteri på eftermiddagen.

Liljeholmen. Foto: Esben Alfort 2017.

Dagen efter fick jag följa med till Torpa, Linnekulla, Nääs och många andra platser – och så letade vi upp soldattorpet dit Erik Alforts dotter förvisades med sin man när hon gift sig mot föräldrarnas vilja. Det finns kvar ute i skogen, fast det är helt övergivet och igenvuxet.

Mosstugan. Foto: Esben Alfort 2017.

Det stora intresset har glatt oss oerhört mycket, och Margareta och jag har talat mycket om hur vi ska fortsätta detta. Vi undrar om det skulle finnas intresse för bildandet av en släktförening för Alfortättlingarna där medlemmarna blir inbjudna när det ordnas evenemang, och där vi kanske även gemensamt skulle kunna bidra till bevarandet av vårt kulturarv som kyrkoinventar, gamla byggnader och släktens gravar som annars riskerar att tas bort mycket snart? Synpunkter på detta är mycket välkomna!

Blåviks kyrka. Foto: Esben Alfort 2017.

Hursomhelst så kommer vi att försöka ordna nya evenemang framöver. Släktdagen hade annonserats i lokaltidningarna och här på hemsidan och genom det kontaktnät som skapats tack vare hemsidan. Riktigt många hade uppmärksammat släktdagen, men tyvärr var det också en del som inte hade möjlighet att komma just den dagen med så kort framförhållning, och därför vore det förstås extra roligt om vi kunde göra något liknande vid ett annat tillfälle!

Tills vidare går det bra att anmäla sig till mig om man vill vara säker på att få en inbjudan nästa gång vi arrangerar en träff. Använd gärna formulären härnedan.

Återigen varmt tack till alla som bidrog till de underbara dagarna i Blåvik! Särskilt måste jag få tacka Margareta Sigbladh och hennes familj, Per Olof Nisser, Gustav Hörling, och slutligen Catharina Fahnehielm och Henrik Johnsson. Jag ser redan fram emot att få träffa er alla igen!

Utsikten från Blåviks kyrka. Foto: Esben Alfort 2017.

P.S. Om du är släkt och vill ha lösenord till de skyddade sidorna här på hemsidan så kontakta mig, t.ex. med formulären under menypunkten Hjälpa till, så återvänder jag med lösenord.

icon-check  19-07-2017