Släktdagen i Torpa & Blåvik 2018

Tack för en underbar dag vid Sommens stränder i sällskap med släktingar från när och fjärran! Det har återigen varit helt fantastisk att få träffa er alla och se alla spännande platser med anknytning till släkten.

Det fortsatta intresset gläder oss oerhört mycket, och Margareta och jag kommer absolut att fortsätta med detta. Förslag och önskemål är mycket välkomna!

Ett fyrtiotal hade anmält sig till släktdagen, men tyvärr var det också en del som inte hade möjlighet att komma. Kontakta mig om du vill vara säker på att få en inbjudan nästa gång vi arrangerar en träff. Använd gärna formulären härnedan.

Återigen varmt tack till alla som bidrog till att dagen blev så trevlig! Särskilt måste jag få tacka Margareta Sigbladh och hennes familj, Per Olof Nisser, Gustav Hörling, och inte minst Catharina Fahnehielm. Jag ser redan fram emot att få träffa er alla igen!


Dagen efter släktträffen besökte jag ett antal platser med anknytning till släkten och hade bland annat en sådan tur att bli inbjuden på Sven ”Svante” Johan Bergman och Anna Maria Ahlforts gamla gård Boarp i Ekeby, där de nuvarande ägarna har bevarat ett rum orört sedan 1800-talet med originala arseniktapet och allt! Varmt tack till alla snälla och gästfria människor som jag träffat överallt jag kommit i trakten! Det uppskattas verkligen.

En sak jag lärt mig under besöket på Boarp är att Anna Maria tydligen kallades Annette Marie Alfort, trots att jag aldrig sett denna namnform i ett enda dokument. Den används dock både på bilden härovan och på den berömda grötklockan i trappuppgången, där Svante lät ingjuta en guldring för att slippa alla troll och oknytt som han var så rädd för.


P.S. Om du är släkt och vill ha lösenord till de skyddade sidorna här på hemsidan så kontakta mig, t.ex. med formulären under menypunkten Hjälpa till, så återvänder jag med lösenord.

icon-check  14-07-2018