Inbjudan till föredrag i Blåviks Kyrka

12/7 2017: Föredrag om familjerna Alfort & Gyllenståhl i Blåvik

Jag har inbjudits att hålla ett släkt- och lokalhistoriskt föredrag i Blåviks Kyrka under Blåviksveckan d. 12/7 2017. Alla är välkomna att komma dit! Jag kommer främst att berätta om de tidiga generationerna av familjerna Alfort/Ahlfort och Gyllenståhl på Liljeholmens Säteri och i Blåvikstrakten där de fick så oerhört stor betydelse på 1600- och 1700-talen.

Vi kommer att höra berättelser från Stormaktstidens konflikter, känslosamma dueller, kärleksdramer värda att filmatiseras, dagboksberättelser från seglatser runt jordklotet på 1700-talet och mycket annat spännande!

Vackra Blåviks Kyrka är perfekt plats att börja berättelsen, då den byggdes av och för familjen Alfort på fantastiska släktgården Liljeholmen som ligger bredvid. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva Blåvik och träffa ännu fler intresserade släktingar.

  • Klockan 15 får vi uppleva visning på Liljeholmens Säteri.
  • Klockan 18 börjar föredraget i Blåviks Kyrka.

Varmt tack till Familjen Nisser som öppnar dörrarna till Liljeholmen, Margareta Sigbladh som har arrangerat evenemanget, och alla andra som har bidragit och hjälpt så snällt!

Liljeholmens Säteri i Torpa. Källa: Byggnadsinventeringen.

icon-check  15-06-2017