Släkten

kollage1Välkommen till familjen Alforts släktarkiv!

Klicka på en av underkategorierna i menyn ovan för att läsa de nyaste inläggen inom en kategori, eller följ en länk här nedan för att läsa om ett ämne.

Släktens historia i korta drag

Maisons och Alfort utanför 1700-talets Paris.

Maisons och Alfort utanför 1700-talets Paris.

Varifrån kommer egentligen familjen Alfort? Var våra förfäder verkligen franska hugenotter, och hur kom det sig att de hamnade i Sverige? Avsnittet Släktens historia i korta drag försöker svara på frågor som dessa genom att ge en introduktion till familjens ursprung och utveckling genom århundradena i korta drag. Om man vill veta mera, får man läsa vidare i något av de andra avsnitten. Det finns så oerhört många spännande historier att berätta om just familjen Alfort.

Ursprungsserien utgörs av dessa korta introduktionsavsnitt:

Släktkrönikan

En något längre och mera genomarbetad släktkrönika full med spännande historier håller just nu på att skrivas och publiceras ett kapitel i taget. Denna text, From beyond the seas – A history of the Alfort family, kan läsas här.

Släktens olika grenar

I avsnittet Släktens olika grenar kan man utforska släktingar från alla släktens grenar. Här läggs det ständigt till nya avsnitt. Tills vidare har det publicerats information från nedanstående grenar:

Lästips

Förutom släktkrönikan, som är den centrala berättelsen, kan man t.ex. börja med att läsa om dessa spännande människor:

Eller varför inte dessa:

Alla texter innehåller länkar till andra personer och ämnen som man kan följa för att läsa mera.

Släktträd

temp136aHär hittar du olika släktträd. Vissa av dem är enbart tillgängliga med lösenord:

Det finns dock även offentligt tillgängliga släktträd:

Ytterligare information

Man kan även kontakta mig för att få tillgång till ytterligare information om alla släktens just nu 3139 registrerade medlemmar (varav 2142 ättlingar; 204 med någon form utav släktnamnet).

De olika grenbeskrivningarna har försetts med kartor där färgerna markerar hur många som är födda inom ett område. Bredvid kartorna finns det en tidslinje, där samma färger markerar hur många som fötts inom varje fjärdedel av et sekel. Tidslinjerna börjar i 1675 längst upp och slutar i 2025 längst ner.

icon-check  16-07-2018
Kaprifollilja

2 thoughts on “Släkten

 1. Fantastiskt intressant och överskådligt. Jag tillhör som du kan se på namnet C3 grenen. Din släktbok, kan man köpa den eller var finns den och vad kostar den?
  Jag är mycket intresserad
  MVH Göran

  • Hej Göran,
   Vad roligt att du hittade min sajt!
   Boken går inte att köpa därför att den av olika skäl inte kan publiceras i sin nuvarande form. I stället försöker jag tills vidare publicera lämpliga utdrag ifrån den här på sajten. Du ska få mera information på mejl.
   Mvh Esben

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *