Hjälpa till

Om du är släkt och vill ha lösenord, eller om du vill bidra med material eller information så är det bara att höra av dig!

Skicka in material

Carl ArvidDe flesta av oss har egna bildarkiv, och alla tycker att det är roligt att se bilder på släktingar. Vi tycker att man ska dela med sig av alla bilder och historier inom familjen, så vi har upprättat ett gemensamt digitalt släktarkiv så att inget ska gå förlorat och så att vi alla kan ha glädje och nytta av det. Men det går ju självklart bara om du och alla andra bidrar med material.

Arkivet omfattar alla ättlingar till den förste Alfort i Sverige. Syftet med arkivet är att bidra till att stärka familjebanden mellan de olika grenarna genom att sprida kunskap och intresse kring vår släkt. Vi hoppas att alla vill bidra till detta genom att skicka in bilder och information till oss.

Har du historier du skulle vilja dela med oss andra? Berätta! Har du bilder på släktingar, ställen eller annat? Skicka in det till oss så ordnar vi resten. Om du inte har en e-postadress till oss, så lämna ett meddelande härnedan. Meddelandet kommer inte att visas på sidan.


Släktarkivet familjenalfort.se underhålls av Esben Alfort

Våra grundprinciper för skyddande av privat material beskrivs här.

Det finns så många roliga historier att berätta och lämna vidare till kommande generationer. Vissa av dem döljer sig i medeltidens dimmor, medan andra håller på att skrivas just nu.

God läslust!


icon-check  16-07-2018

4 thoughts on “Hjälpa till

 1. Hej igen!
  På första sidan här ovan har du ett foto av min farfar Arvid Alforn.
  Kan man få access till hela siten och ditt släktträd, och kanske din släktbok också
  MVH Göran

 2. Hej!

  Jag heter Mikaela och är barnbarnsbarn till John och Märta Alfort. Min farmor hette Sigrid.
  Vad kul att få läsa och ta del av allt ni skrivit!!

  Hälsning Mikaela

 3. Hej, har anknytning till D1 grenen av er släkt. Jag är 78 år. Bor i Uddevalla kommun på en gård, Ödsmåls gård vid Ljungskile. Min farmor Agnes är född Bachman. Hennes far är Anders Leonard Bachman. Anders syster är Marie Louise Bachman. Marie-Louise gifter sig med Adolf Michael Alfort. De får barnet John Michael som gifter sig med Märta Cronholm.
  Därmed är den kända firman Alfort-Cronholm bildat. Jag har läst det som berör ”min” gren av Marie-Louise Bachman.
  Vill tacka hjärtligt för allt som skrivits. Jag är imponerad hur släktforskning fått med så mycket av det som är värdefullt för framtiden. Stort Tack.
  Jag har fått tipset att läsa om er släkt genom Marie-Louise Bachman, lever och bor i Stockholm. Hon har släktforskat mycket av framför allt min/hennes släkt Bachman. Jag tror du/ni vet vem hon är. Graven från Anders Leonard Bachman använder min familj numera som vår familjegrav här i Uddevalla. Någon släkt med namnet Bachman finns numera ej i Uddevalla
  Hälsning Nils Mellin

  • Hej Nils,

   Tack själv – vad roligt att du hittade hit! Jag är själv barnbarnsbarn till John och Märta. Jag har korresponderat mycket med Marie-Louise på sistone, och hon har varit så snäll och skickat spännande material till mig, bland annat Bachmanska släktkrönikan. Det är mycket värdefullt att sådana som hon bidrar till arbetet, så tacka henne gärna från mig!

   Bästa hälsningar
   Esben Alfort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *